Katalog smaków

W tym miejscu zostały zebrane wszystkie posty. Można do woli wybierać. Blog się wydłuża i potrzebny jest porządek od samego początku. Jeżeli uważacie, że czegoś jest za dużo lub za mało to jest właściwe miejsce na komentarz.

Katalog postów

TematKategoria
Tatar na przystawkęPrzystawki
Na obiad - japońskie pudełko lunchoweObiad
Figi prosto z drzewa figowegoOwoce
Wino jabłkoweAlkohole
Truskawki nie tylko na wiosnęOwoce
Chianti Colli Senesi z winnicy Le GinestreAlkohole
Kapary cierniste w occiePrzyprawy
Pak Choi - kapusta chińskaWarzywa
Sos beszamelowySosy
Flaki wołowe - polska tradycjaZupy
Opieńki miodowe w occieGrzyby
Jajka faszerowane pieczarkamiPrzystawki
Kalmary nie tylko w panierceOwoce morza
Budyniowe orzeszki babci HalinyCiasta
Cykoria - łódeczki z serem i łososiemPrzystawki
Makowiec w tradycyjnej polskiej wersjiCiasta
Fasola Piękny Jaś z chilli i czosnkiemPrzystawki
Galareta z nóżek wieprzowychPrzystawki
Ośmiornice - przyssawki na talerzuOwoce morza
Piernik lubelski - dojrzewające ciasto świąteczneCiasta
Pierogi - słowiańska specjalnośćPrzystawki
Pigwówka - nalewka na jesienne wieczoryAlkohole
Chianti z winnicy PredellaAlkohole
Australijskie wino Central Creek MerlotAlkohole
Rekin - czy to można zjeść?Owoce morza
Kiełki fasoli mungWarzywa
Schab w galareciePrzystawki
Sos tatarski na bazie majonezuSosy
Maki sushi - rolki z kwaśnego ryżuOwoce morza
Nigiri sushi - smak morza z ryżemOwoce morza
Świeży szpinak zamiast sałatyWarzywa
Glony wakame w sałatce z kiełkamiWarzywa
Targ rybny w SydneyOwoce morza
Uszka wigilijne - pierożki do barszczuZupy
Ajwar - bałkańska pasta paprykowaSosy
Balmain bug smażony z krewetkamiOwoce morza
Boczek w słodkim sosie sojowym z groszkiem cukrowymObiad
Brzoskwinia zwyczajna - drzewo z pysznymi owocamiOwoce
Chmiel, bez którego nie ma piwaPrzyprawy
Owoce morza w chorwackim styluOwoce morza
Sauvignon Bland - Le Grand Noir 2014Alkohole
Cabernet - Syrah - Le Grand Noir 2014Alkohole
Figi w cieście francuskimCiasta
Omułki w białym winieOwoce morza
Golonka na bawarskiej desce mięsObiad
Deska tapas w hiszpańskim styluPrzystawki
Gravlax – łosoś marynowany po norweskuOwoce morza
Jajka sadzone na bekonie z avocadoŚniadanie
Nit de Lluna 2012 z winnicy Mas VincensAlkohole
Jajka po benedyktyńsku z wędzonym łososiemŚniadanie
Kaczka pieczona w sosie jabłkowymObiad
Szynka dojrzewająca z pieprzemPrzystawki
Kalmary smażone w chrupiącej panierceOwoce morza
Kalmary z grilla - wersja słowiańskaOwoce morza
Karkówka z rożnaObiad
Wołowina z Kobe w postaci sashimiPrzystawki
Kotleciki jagnięce pieczone z kościąObiad
Ryba po filipińskuOwoce morza
Krewetki - rodzaje, rozmiary i występowanieOwoce morza
Krokodyl smażony po filipińskuOwoce morza
Krokodyl w sosie miodowo-cytrynowymOwoce morza
Homarzec czyli langustynkaOwoce morza
Łosoś norweski w całościOwoce morza
Owoce morza w sosie śmietanowymOwoce morza
Makrela z grilla a nie wędzonaOwoce morza
Mięsna laksa z makaronem mieObiad
Morela zwyczajna z własnego saduOwoce
Okra czyli piżmian jadalny - tropikalne warzywoWarzywa
Ostrygi japońskie zapiekane z sosemOwoce morza
Pieczeń jagnięca w sosie żurawinowym z dodatkamiObiad
Pieczeń jagnięca z ziołamiObiad
Pierogi z boczkiem i szczypiorkiemPrzystawki
Piersi z kurczaka ze szpinakiem i niebieskim seremObiad
Placki ziemniaczane z sosem grzybowymObiad
Pomidory z polskiej uprawyWarzywa
Kaczka pieczona po polskuObiad
Prsut - suszona szynka słowiańskaPrzystawki
Przegrzebki z salsą pomidorowąPrzystawki
Kiełki fasoli mung w sałatcePrzystawki
Smażone pająki, węże i żabyPrzystawki
Smażony łosoś na kołderce z dyniObiad
Łosoś ze szparagami i shiitake w śmietanie i pieczywo z fetąObiad
Smażony stek z wołowiny z KobeObiad
Jakie mięso na stekiObiad
Surf and turf na gorącym kamieniuObiad
Wszystkie posty zebrane razem w jednym miejscu